• info@violemaribor.com

 

 

NAŠA TRIBUNA NAŠA PRAVILA

Južna tribuna oz. jug na stadionu Ljudski vrt je namenjena izključno Violam. Vsak ki pride na ta del stadiona se mora zavedati določenih pravil ki tukaj veljajo. Ta tekst je namenjen za poučitev o obnašanju na jugu in o ostalih stvareh ki zajemajo našo tribuno, prav tako naj bi bil namenjen predvsem mlajšim navijačem ki obiskujejo tekme krajši čas in takšnim ki pridejo samo na večje tekme.

Navijanje

Navijanje je eden od najosnovnejših dejavnikov vsake navijaške tribune in tako tudi naše. Ni važno ali ste stari ali mladi, če pridete na jug pojte in skandirajte kolikor imate moči saj bomo le tako najboljše podprli naše igralce na terenu. Vedno poslušajte vodje navijanja in na začnite pesmi sami. Navijati je potrebno vseh 90 minut tekme in ne samo ob začetku tekme ali ob doseženem zadetku. Tudi če izgubljamo ali je igra slaba naj vam to ne vzame volje, v takšnih trenutkih navijajte še glasneje. Ne pojte prehitro predvsem pri pesmih kot so Forza viole, Samo en je klub…ipd., ne ploskajte med pesmijo če to ni potrebno saj to samo uničuje navijanje. Vedno odpoj pesem do konca.Če mislite da ne znate vseh pesmi si jih lahko brez problema pogledate na internetni strani. Ploskajte ko je to potrebno vendar prav tako ne prehitro. Če ne želite navijati potem lahko greste na katero drugo izmed tribun v Ljudskem vrtu, kjer si lahko tekmo v miru ogledate če to želite. Na jug hodijo izključno ljudje ki želijo navijat. 

Koreografije, parole, zastave, dvodržnjaki

Če je v načrtu priprava koreografije boste to izvedeli pravočasno. Na samem sektorju ne jemljite in premeščajte materiala za koreografijo nikakor ga ne dvigujte preden se vam to ne reče, prav tako ne hodite po materialu in ne sedite na njem. V teh trenutkih dobro poslušajte vodje da boste vedeli kaj morate storiti. Že najmanjši detajl lahko pokvari celotni izgled koreografije in uniči trud ekipe ki je to pripravljala več ur.Če bo potrebna pomoč pri dvigu parole boš za to izvedel na tribuni, ni potrebno pred vsako tekmo spraševat če bo kaj. Parolo dvigni pred sebe v višini obraza. Tisti v vrstah pred parolo ne obračajte glav nazaj in čitajte kaj piše, brez problema lahko vprašate koga od poznanih članov ki vam bo to povedal.

Če dobite zastavo, z njo mahajte kolikor dolgo lahko, saj se z tem olepša izgled tribune, nobenega efekta ni če zastava leži pred vami. Kar se tiče dvodržnjakov je stvar ista, preden ga dvignete pazite da bo pravilno dvignjen, nešteto krat se je že zgodilo da so bili dvodržnjaki dvignjeni narobe ( z vrhom navzdol, pokazana hrbtna stran,….). Vse zastave in dvodržnajki so bili nareti z dosti truda in tudi z finančnimi sredstvi. Na koncu tekme odloži zastavo na tla ali jo daj komu od ekipe ki je zato zadolžena. V NOBENEM PRIMERU VAM NAJ NE PADE NA PAMET DA BI ZASTAVO ODNESLI DOMOV.

Transparenti

Vsak transparent predstavlja našo navijaško skupino zato ga treba braniti in čuvati. V zadnjih nekaj letih je bilo izdelanih kar nekaj novih ki so dodatno polepšali našo tribuno. Če želite izdelati svoj transparent mora za njim stat najmanj skupina od 5 do 10 ljudi ki je pripravljena transparent čuvati. Za izdelavo lahko kontaktirate poznane člane na forumu, ki vam dobo pomagali pri idejah in izdelavi. Za transparente skrbi ekipa ki jih tudi obeša na tribuni, prednost imajo seveda udarni transparenti skupine kot so Viole Maribor, Viole '89, 1989 in Ultras Maribor. Šele kasneje pridejo na vrsto transparenti podskupin. Takšna pravila veljajo tako na domačih tekmah kot tudi na gostovanjih. Pri nas o nekih resnih podskupinah ne moremo govoriti, kot je to navada v tujini, lahko pa rečemo ekipa. In točno se ve, katera ekipa oziroma zastava oz. transparent katere ekipe ima večjo kilometrino s tem pa tudi "vrednost".

Navijaški rekviziti

Ko pridete na tekmo imejte na sebi obvezno navijaški rekvizit lahko je to šal, kapa, majica, mikica, dres…Naj vas ne bo sram nositi katerega od rekvizitov in pokazati da navijate za Maribor. Ni pa dobro pretiravanje, ne nosite 3,4 šale navešene po sebi ker v tem primeru izgledate kot nekdo iz karnevala. Za tekme vam je dovolj en rekvizit.

Ne nosite šale, drese in podobne stvari drugih navijaških skupin in klubov, ker bodo ti v takšnem primeru odvzeti. Ni problem zbrati 10€ in si nabavit šal Maribora ali Viol.

Gostovanja

So ena od glavnih značilnosti vsakega pravega navijača. Prav na gostovanjih se pokaže kdo je najzvestejši. Na gostovanjih se navijači družijo, zabavajo, si nabirajo nove navijaške izkušnje in potujejo z svetim klubom. Kaj je lepšega kot se čez nekaj let spomniti nepozabnih gostovanj, trenutkov ki ste jih preživeli z svojimi najboljšimi prijatelji. Ni važno če ste sami ali z svojo ekipo važno da ste na gostovanju. Ni važno ali igramo v zadnji vasi ali v katerem drugem večjem mestu, važno je da ste prisotni.

Za obnašanje na gostovanjih veljajo določena pravila. Če se organizira prevoz nikakor ne zamujajte na zbor pred odhod, bodite točni. Če želite oditi na gostovanje čeprav ni organiziranega prevoza povprašajte ostale člane po prostih mestih. Gostovanja so še posebej zanimiva za mlajše navijače kjer lahko slišijo marsikatero izkušnjo ali zgodbo starejših navijačev.

Da bi nekdo za sebe reko da je Viola če pride na nekaj domačih tekem ni dovolj, vključite se v samo delo skupine in pomagajte ostalim članom. Vprašajte če je potrebna kakšna pomoč pri pripravi koreografije, obešanju transparentov ipd. Določene stvari ki se dogajajo na tekmah obdržite zase in ne govorite o tem drugim, ker lahko vsaka pa še tako mala informacija pomaga policiji. Družite se z ostalimi navijači pred, med in po tekmi, ker to je pravi čar navijaštva. Vsak naj storit kar je v njegovi moči da bi bila naša skupina v prihodnosti še močnejša in boljša kot je v tem trenutku.

ŠTAJERSKA ZVESTOBA – VIOLA DO GROBA

LE ENOTNI ZMOREMO VSE

VIOLE MARIBOR ULTRAS SINCE 1989

Sledite nam

Obvestila

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image