Viole Maribor | Ultras since 1989

Videoton - MARIBOR 1:1

natisni PDF
Za Violami je prva letošnja evropska preizkušnja, in če odštejemo nepomemben superpokal, praktično tudi prva tekma v novi sezoni. Odziv - za večino nepričakovan, a so organizatorji poskrbeli da je vsak našel pot v Györ.
Bližina (350 km), predvsem pa (velika) pomembnost srečanja, so pripomogle k temu, da se je na Madžarsko odpravilo okoli 450 najzvestejših privržencev našega kluba. 7 nabito polnih avtobusov je ob 11ih štartalo izpred severa štadiona , tisti s svojim prevozom, so bili ta čas že v samem mestu in "čekirali" situacijo. Pot je minila brez posebnih zapletov, "problemi"(beri spremstvo policije) so se začeli pojavljati ob prihodu v Györ, vseeno pa sta se dva avtobusa uspela prebiti v center mesta. Načrtovani "meeting point" vseh navijačev Maribora in korteo do štadiona, sta tako odpadla, je pa 100 Viol šlo poizkušat srečo, da kje naleti na videotonove huligane, vendar brez posebnosti oz. kakšne večje akcije. Nekaj avtov, v katerih so se prevažale "sumljive" osebe je nastradalo, nekaj jih je pokazalo vso spretnost dirjanja kot v formula 1, zgodil se je tudi kakšen smešen incident, ko so madžari tudi pozabli avto sred ceste in še bi lahko naštevali. Klasična zajebancija brez posebnosti. Ko je ena ekipa  pri 39.5 stopinjah šetala po mestu, so drugi že bili stacionirani pred stadionom, in so v dveh skupinah poizkušali priti v center mesta, vendar naleteli na blokado policije iz dveh strani, tako da na koncu ni prišlo do združitve vseh mariborskih ultrasov, da bi iz centra mesta vendarle štartali skupaj. Po svoje škoda, saj je v tistem momentu do vseh prišla informacija, da je en avtobus ob spremstvu policije, vendarle bil napaden s strani madžarov (steklenice, baklje). To je bilo od Videotona vse. V sami okolici stadiona jih ni bilo, večina je na tekmo začela prihajati tik pred zdajci, ko je polna tribuna Viol že bila v elementu. Ob pričetku tekme se je razvila šetalica z našim grbom, okoli dvodržnjaki, predvsem pa pirotehnika, glasno in usklajeno navijanje, ki je svoj delirij doživelo v 30. minuti ko je Maribor povedel. Ob golu je bilo znova prižgane nekaj pirotehnike, to je pa bilo praktično v prvem polčasu vse, saj so nehumani pogoji (vročina, dehidracija) naredili svoje. V drugem polčasu razen glasnega navijanja na momente brez nekih posebnosti, le v 90. minuti dvignjena parola LEGENDA JUG JE S TABO, s tem so se Viole spomnile na svojega priprtega člana. Potrebno je še omenit, da so vijoličasti nesrečno prejeli zadetek, tako da se je tekma končala brez zmagovalca.
Na koncu pozdrav z igralci, ki so se iz slačilnice vrnili še enkrat in poželi bučen aplavz in skandiranje, potem pa čakanje na 15 priprtih članov(priprti zaradi pirotehnike itd.), da so jih izpustili. Pot nazaj bo za večino ostala v trajnem spominu, za zgodbe vnukom, vendar o tem kdaj drugič, ugoden rezultat in odlična predstava Viol dajeta upanje, da bo v četrtek 22.julija Ljudski vrt ponovno gorel, vijoličasti pa zagotovili napredovanje. V tem primeru nas čaka škotski Hibernian.
Viole on tour 2010 :: Na enem od postankov na avtocesti    Viole on tour 2010 ::    Viole on tour 2010 :: Ena od ekip...  Viole on tour 2010 :: Na lovu za madžari   
 Viole on tour 2010 ::     Viole on tour 2010 ::   Viole on tour 2010 ::   Viole on tour 2010 ::  
Viole on tour 2010 ::   Viole on tour 2010 ::   Viole on tour 2010 ::   Viole on tour 2010 ::  
Viole on tour 2010 :: koreografija   Viole on tour 2010 :: koreografija  Viole on tour 2010 :: domačini  Viole on tour 2010 :: famozna tankštela 
 
Art Optika
Domov Viole Reportaže Videoton - MARIBOR 1:1

Zadnje novice

Zadnje vsebine

Priljubljene vsebine