Viole Maribor | Ultras since 1989

Obvestilo za javnost

natisni PDF

Navijaška skupina Viole Maribor odločno zanika navedbe, da bi naj njeni člani zanetili nasilje na včerajšnjem protestu proti županu Francu Kanglerju. Prav tako odločno zanikamo, da bi sodelovali pri organizaciji omenjenega protesta! Tudi v prihodnje ne nameravamo organizirati oz. sodelovati pri organizaciji (morebitnih) novih protestov v našem mestu.
Viole Maribor smo navijaška skupina, katere aktivnosti so usmerjene v organizacijo in izvedbo navijaške podpore Nogometnemu klubu Maribor. Smo apolitična skupina; ne zanimajo nas ne levi, kakor tudi ne desni, ampak zgolj in samo - violičasti! Zaradi omenjenega apolitičnega stališča nismo in ne želimo biti etiketirani kot podporniki katerekoli politične stranke, koalicije, vlade ali župana. Naši člani so z apolitičnim stališčem skupine seznanjeni in ga v celoti sprejemajo!
Navijaška skupina Viole Maribor se ostro distancira od nasilnih ravnanj posameznikov na včerajšnjih protestih in ga hkrati ostro obsoja! Napačno je mnenje, da je vsak meščan, z obeležjem mariborskega kluba, viola in da so vsi navijači agresivni in povzročajo nerede. Priznani mariborski sociolog Dr.Franc Trčak je v odprtem pismu predsedniku Vlade in notranjemu ministru Gorenaku jasno povedal: ''Izgovor za vaše dejanje nismo ''nasilneži'' in vedno priročne ''viole''. Nasilnost dela prisotnih na protestu, ni bila nič večja in nič manj pričakovana, kot so bila sorodna dejanja ob protestu študentov pred parlamentom.'' Vsem je jasno, da se je včeraj v Mariboru zgodilo ljudstvo in ne Viole! Jasno pa je tudi, da je včeraj represivna oblast pripadnikom posebnih enot ukazala posredovanje na nivoju nulte tolerance, kar se je, ob upoštevanju določenih osebnostnih lastnosti posameznih pripadnikov omenjene enote, kakor tudi pomanjkljivega znanja, manifestiralo v prekomerni brutalnosti in surovem ravnanju z občani Maribora. Popolnoma jasen je tudi vzrok takšnega ukaza; prestrašiti ostale državljane, da jih bo doletelo enako nasilje, če bodo dvignili glas in se uprli mafijskemu ravnanju posameznikov, ki jih v naši državi ne manjka.
Navijaška skupina Viole Maribor naproša vse medije in tudi župana Kanglerja, naj ne zlorabljajo imena navijaške skupine! Naša stališča so podana in znana, sestanki in pogajanja, ki se omenjajo v javnosti, odpadejo. Pred enim tednom smo bili označeni kot županovi podporniki in ''plačanci'', včeraj kot njegovi nasprotniki, organizatorji protesta in iniciatorji nasilja; kaj bo(mo) jutri??

 VIOLE MARIBOR 1989

 
Art Optika
Domov Viole Obvestilo za javnost

Zadnje novice

Zadnje vsebine

Priljubljene vsebine