Viole Maribor | Ultras since 1989

PROTI ZAKONU O NAVIJAČIH!

natisni PDF

Zadnje dni, še posebej po derbiju v Ljubljani je bilo v večini slovenskih medijih moč zaslediti veliko negativnih kritik glede navijačev in ponovno se je začelo javno pozivati k sprejemu navijaškega zakona. Vsaki malo bolj navijaško izobraženi osebi je popolnoma jasno, da Slovenija takšnega zakona ne potrebuje, ampak kot kaže naše medijske hiše takšnih novinarjev ne premorejo, saj o fenomenu navijaštva po svetu ne vejo praktično ničesar. Vsa ta medijska natolcevanja so privedla k temu, da smo se za isto mizo sestali predstavniki treh največjih navijaških skupin v Sloveniji, in sicer Viole Maribor, Green Dragons in Celjski Grofje, prisotni pa so bili tudi predstavniki Slovenija Supporters. Rdeča nit sestanka je bil prav ta "fantomski" zakon o navijačih, vsi pa smo bili enotnega mnenja, da če pride do sprejetja tega zakona bo v Sloveniji prišlo do popolnega navijaškega mrka, saj ga bodo sestavljali ljudje, ki o navijaštvu ne vedo prav veliko. Seveda navijači ostro nasprotujemo navijaškemu zakonu in organom, kateri prav gotovo ne bodo ločili pravih navijačev od izgrednikov, ampak bodo vse metali v isti koš, kot že to počnejo sedaj, ampak z izjemo - da bi v slučaju sprejetja zakona vse bilo še veliko bolj drastično in represivno. Navijači se bomo borili proti temu z vsemi legalnimi sredstvi in do konca. Borba za resnico in preživetje navijaškega gibanja se torej začenja združeno, vsi največji rivali bomo stopili pod isti transparent in idejo: SKUPAJ PROTI ZAKONU O NAVIJAČIH!

Pozivamo vse slovenske ultrase, da podprejo to idejo in že ta vikend (16/17. oktober) na svojih tekmah obesijo zgoraj omenjeno parolo na ograjo sektorja na katerem bodrijo svoj ljubljeni klub. To je šele prvi korak, o naslednjih korakih boste obveščeni pravočasno. Vsaka ideja, mnenje, kritika ostalih manjših skupin je seveda dobrodošla. Za prvič smo se sestali predstavniki največjih skupin prav zaradi tega, da vidimo, če lahko stvar funkcionira, saj je prav med nami največje rivalstvo in če lahko mi, potem lahko sledite tudi vsi ostali. V primeru, da določene skupine ideje ne bodo podprle, ne bodo več upravičene do kart za tekme reprezentance na navijaškem sektorju.

Prav tako je bil sklenjen pomemben dogovor, da se v prihodnje ne bo več metalo pirotehnike in eksplozivnih sredstev na igrišče, ne bo preskakovanj ograj na druge tribune in na igrišče in ne bo se spuščalo v bilokakršna fizična obračunavanja z redarji oz. policijo. Se pravi brez kakršnihkoli nepotrebnih neumnosti na stadionih. Zato ne nasedajte provokacijam, saj ravno to hočejo in s tem jim samo delamo uslugo. Tista skupina, katera ne bo spoštovala in bo kršila ta dogovor pa bo dokazala, da enostavno ni vredna zaupanja in da ji je vseeno za navijaško sceno v Sloveniji.

SKUPAJ PROTI ZAKONU O NAVIJAČIH!

Viole Maribor

 
Art Optika
Domov Viole PROTI ZAKONU O NAVIJAČIH!

Zadnje novice

Zadnje vsebine

Priljubljene vsebine